Mesajul Ministrului Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode, cu ocazia Zilei Internaționale Împotriva Consumului și Traficului Ilicit de Droguri

Astăzi, de Ziua Internațională Împotriva Consumului și Traficului Ilicit de Droguri, vreau să trag încă o dată un semnal de alarmă cu privire la aceste fenomene care distrug vieți, dezbină comunități, subminează modernizarea și evoluția statelor!

Am solicitat tuturor structurilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne mai multă implicare și eficiență atât în activitățile de combatere, cât și în cele de prevenire.

Față de întreg lanțul care întreține acest flagel, dar și față de acei reprezentanți ai instituțiilor statutului care se dovedesc complici nu trebuie să existe niciun fel de toleranță.

Activitățile de identificare, depistare și apoi de tragere la răspundere trebuie intensificate. Toate eforturile instituțiilor în acest sens trebuie susținute și consolidate.

Am subliniat, întotdeauna, importanța prevenirii consumului și traficului ilicit de droguri, iar Ministerul Afacerilor Interne a desfășurat campanii de informare și conștientizare cu privire la riscurile pe care le implică aceste comportamente nocive.

Eficiența activităților de prevenire presupune abordarea integrată a acestui fenomen, cu accent pe segmentul vârstei tinere și al categoriilor vulnerabile.

Instituțiile fac eforturi considerabile în acest sens, însă doresc să subliniez că este nevoie de un efort comun în care trebuie să ne implicăm cu toții: factori de decizie din ministere, structuri specializate din sistemul polițienesc și judiciar, specialiști anti-drog, profesori și părinți.

Doar împreună putem câștiga această luptă!

DIRECȚIA INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE