Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte

Date de contact ale instituției:
Adresa: Bld. Primăverii nr. 36, Iași
Telefon:(0232) 302.801
Fax: (0232) 227.477
e-mail: pasapoarte-is@mai.gov.ro
pagina web: www.is.prefectura.mai.gov.ro

 

ATENȚIE!
Programarea este gratuită și netransmisibilă.
Nu se fac programări pentru ridicarea pașapoartelor.
Nu se fac programări prin e-mail, fax, telefonic.
Neprezentarea la data și ora programată, neconcordanța între datele înscrise în formularul de programare (nume/prenume/CNP) și datele de identificare ale persoanei care se prezintă la depunerea cererii de pașaport, lipsa actelor necesare sau a dovezii achitării taxei de pașaport duc la anularea programării.
În cazul în care nu vă mai puteți prezenta la data și ora programată, vă rugăm să folosiți link-ul „Anulează programarea” din e-mail-ul de confirmare.

Începând cu data de 18.12.2023, Direcția Generală de Pașapoarte pune la dispoziția dumneavoastră serviciul de notificare prin SMS cu privire la momentul în care pașaportul simplu electronic este recepționat la ghișeele serviciilor publice comunitare de pașapoarte sau al misiunilor diplomatice/oficiilor consulare ale României, pe numărul de telefon mobil înregistrat la unul din operatorii de telefonie mobilă din România. Pentru a beneficia de această opțiune este necesar să prezentați la momentul depunerii cererii pentru emiterea pașaportului simplu electronic, formularul completat cu privire la consimțământul de notificare prin sms, formular pe care îl puteți descărca de mai jos sau îl puteți obține de la sediul serviciilor publice comunitare de pașapoarte.

Formularul cu privire la consimțământul de notificare prin sms este disponibil aici.

 

Alte servicii oferite:

  1. Eliberarea adeverinţei referitoare la exercitarea dreptului la libera circulaţie în străinătate / istoric paşapoarte

Cererea privind eliberarea adeverinţei referitoare la limitarea exercitării dreptului la liberă circulaţie în străinatate necesară completării dosarului pentru ocuparea unui loc de muncă în străinătate sau pentru eliberarea adeverinţei privind istoricul de paşapoarte, necesară pentru societăţi comerciale, ambasade sau alte instituţii, poate fi depusă atât personal, cât şi prin mandatar/reprezentant legal, la Ghişeul de relaţii cu publicul din cadrul Serviciului Public Comunitar de Pasapoarte Iași. Durată medie de completare formular 4 minute.

Formularul cerere-istoric pașapoarte este disponibil aici.
Formularul cerere-libera circulație este disponibil aici.

  1. Studierea dosarului personal de paşapoarte

Pentru studierea propriului dosar de paşapoarte, persoana interesată sau moştenitorii săi legali ori persoana împuternicită de aceasta/aceştia, poate/pot solicita, în scris, accesul la dosarul de paşapoarte al persoanei vizate. Durată medie de completare formular 2 minute.

Formularul Studiu dosar personal este disponibil aici (word, pdf).

  1. Eliberarea adeverinţei pentru scutire de taxe vamale

Cererea pentru eliberarea adeverinţei pentru scutire de taxe vamale poate fi transmisă prin poştă, poşta electronică sau poate fi depusă personal la Ghişeul Relaţii cu Publicul al Direcţiei Generale de Paşapoarte sau al serviciilor publice comunitare de paşapoarte. Durată medie completare formular 3 minute.

Formularul Scutire taxe vamale este disponibil aici (word, pdf).

  1. Furnizarea datelor din R.N.E.P.S.

Conform cadrului legal în vigoare în materie de cetatenie, una dintre atributiile Directiei Generale de Pasapoarte este reprezentata de furnizarea, la solicitarea persoanelor fizice sau juridice îndreptatite, a datelor privind cetatenia româna cuprinse în Registrul National de Evidenta a Pasapoartelor Simple. Durată medie completare formular 6 minute.

Formularul Furnizare date din R.N.E.P.S. este disponibil aici (word, pdf)