COMUNICAT DE PRESĂ nr. 47 din 26 ianuarie 2022

Miercuri, 26 ianuarie a.c., structurile Inspectoratului General al Poliției Române desfășoară opt acțiuni operative, cu 30 de percheziții domiciliare pentru combaterea infracționalității și tragerea la răspundere a persoanelor implicate în comiterea de infracțiuni grave, precum trafic de droguri, evaziune fiscală, delapidare, contrabandă, înșelăciune, nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Într-unul dintre dosarele penale sunt efectuate cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de fals informatic și uz de fals în legătură cu modalitatea de eliberare a certificatelor de vaccinare împotriva virusului SARS-Cov-2. Astfel, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Buzău, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, efectuează percheziții domiciliare, în județele Buzău, Giurgiu și Ilfov. Activitățile beneficiază de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

*

În cursul zilei de ieri, 25 ianuarie a.c., efectivele MAI au desfășurat acțiuni pentru combaterea faptelor nelegale și pentru descurajarea activităților care pot pune în pericol siguranța cetățenilor, asigurând, în același timp, intervenția în sprijinul oamenilor în cazul unor situații de risc.

Angajații din structurile operative ale MAI au intervenit la 4.039 de evenimente, 2.173 fiind pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și 1.866 pentru gestionarea unor situații de urgență. De asemenea, au fost executate 8 misiuni aero-medicale.

Pe parcursul intervențiilor, au fost salvate 17 persoane și a fost acordată asistență medicală pentru peste 1.400 de persoane.

Echipajele de poliție și jandarmerie au prins în flagrant 93 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 101 de fapte penale. Totodată, polițiștii au depistat 5 persoane urmărite național sau internațional.

În urma acțiunilor desfășurate de polițiști au fost aplicate aproximativ 6.500 de sancțiuni contravenționale. Valoarea amenzilor depășește 1,9 milioane de lei, iar a bunurilor confiscate 1,1 milioane de lei. De asemenea, polițiștii rutieri au acționat pentru creșterea nivelului de siguranță rutieră, în urma acțiunilor desfășurate reținând 382 de permise de conducere și 158 de certificate de înmatriculare.

Jandarmii au aplicat 421 de sancțiuni contravenționale, valoarea amenzilor fiind de peste 110.000 lei.

În ultimele 24 de ore, frontiera de stat a fost tranzitată de 71.697 de persoane, dintre care 52,33% pe sensul de intrare și 47,67% pe sensul de ieșire, și de 29.036 de mijloace transport.

 DIRECȚIA INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE