COMUNICAT DE PRESĂ Nr. 295 din 12 mai 2022

Ministrul Afacerilor Interne, întâlnire cu reprezentanții structurilor teritoriale din județul Alba

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode, a participat joi, 12 mai a.c, la o întâlnire de lucru în județul Alba cu reprezentanții structurilor teritoriale ale ministerului.

În cadrul ședinței, ministrul Afacerilor Interne a solicitat șefilor inspectoratelor județene să continue și să intensifice eforturile pentru combaterea fenomenului infracțional din județ în scopul menținerii unui climat de ordine și siguranță pentru cetățeni.

„Documentați foarte bine fiecare misiune pe care o desfășurați, iar în acest sens structurile pe care le coordonați trebuie să fie foarte atente la evoluțiile infracționale ale zonei, la riscurile de securitate și de siguranță publică. Trebuie să cunoașteți foarte bine arealul, să acționați preventiv și să dați dovadă de forță și profesionalism în lupta cu infracționalitatea. Județul Alba are un specific aparte pe zona de regim silvic. Vă solicit să eficientizați acțiunile de combatere a infracționalității în domeniul silvic”, le-a transmis domnul Lucian Nicolae Bode șefilor structurilor județene ale M.A.I.

Ministrul Afacerilor Interne a solicitat toleranță zero pentru fenomenele infracționale care afectează direct cetățeanul și care trebuie ținute sub control pentru că au un impact major în comunitate, dar  a cerut și creșterea atenției referitoare la nevoile și comportamentul personalului.

Sporirea atenției în domeniul rutier și al ordinii publice au fost alte teme abordate în cadrul ședinței.

De asemenea, ministrul Afacerilor Interne a apreciat modul de organizare la sediile serviciilor publice comunitare de pașapoarte și de regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, astfel încât să vină permanent în sprijinul solicitărilor cetățenilor.

 DIRECȚIA INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE