COMUNICAT DE PRESĂ Nr. 286 din 5 mai 2022

Astăzi, 5 mai a.c., în prezența ministrului Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode, și a secretarului de stat Aneta Matei a avut loc, în sistem de videoconferință, ceremonia de învestire în funcție a prefectului municipiului București și a subprefecților din județele Brăila și Suceava.

În cadrul ceremoniei, cei trei reprezentanți ai Guvernului în teritoriu au depus jurământul și și-au preluat funcțiile încredințate. ”Prin depunerea jurământului de astăzi vă asumați o responsabilitate majoră pentru România și pentru români. Reprezentați un corp de elită la nivelul administrației publice din România și sunteți, în opinia mea, o verigă importantă în arhitectura instituțională a statului român. În consecință trebuie să vă asumați pe deplin rolul constituțional ce decurge din această funcție de demnitate publică.”, a transmis ministrul afacerilor interne.

Oficialul a amintit că trecem printr-o perioadă cu multiple provocări, declanșate de conflictul dintre Rusia și Ucraina și a subliniat că, mai mult decât oricând, ”este nevoie de toată implicarea noastră, a tuturor, de solidaritate și de profesionalism.”

De asemenea, ministrul Afacerilor Interne a atras atenția cu privire la cât de importantă este colaborarea dintre toate instituțiile responsabile, atât dintre structurile MAI, cât și dintre acestea și autoritățile centrale și locale.

Începând de astăzi, 5 mai 2022, noul prefect al Capitalei este domnul Toni Greblă, doamna Virginia-Loredana Badiu ocupă funcția de subprefect al județului Brăila, iar domnul Florin Sinescu pe cea de subprefect al județului Suceava.

DIRECȚIA INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE