Angajații Ministerului Afacerilor Interne din județul Iași vor fi la datorie în perioada sărbătorilor pascale.

Angajații Ministerului Afacerilor Interne din județul Iași vor fi la datorie în perioada sărbătorilor pascale.

”Am avut o întâlnire cu șefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne din județ pentru a discuta despre măsurile dispuse la nivelul fiecărei instituții și pentru a ne asigura că ieșenii își vor putea petrece sărbătorile în deplină siguranță. În ultimii doi ani, din cauza pandemiei, au existat o serie de restricții, inclusiv în ceea ce privește sărbătorile pascale. În acest an, nu mai există astfel de restricții, de aceea, am acordat o atenție deosebită măsurilor de ordine și liniște publică. Sute de angajați de la Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră, Inspectoratul pentru Situații de Urgență vor fi zilnic la datorie. Se va lucra în sistem integrat, astfel încât toți ieșenii, indiferent de localitatea în care locuiesc, să fie în siguranță”, a declarat Bogdan Cojocaru, prefectul județului Iași.

Până acum, la nivelul județului au fost organizate inclusiv acțiuni preventive, în special de către reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași, în principal la unitățile de cult la care se înregistrează aflux mare de persoane și la cele din categoria monumentelor istorice.

Măsurile de liniște și ordine publică dispuse pentru perioada 22 – 25 aprilie presupun activități atât în mediul urban, cât și în mediul rural. Totodată, în ceea ce privește activitatea de la frontieră, personalul Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră a fost suplimentat, astfel încât, în această perioadă se va lucra la capacitate maximă.

INSTITUȚIA PREFECTULUI JUDEȚUL IAȘI