COMUNICAT DE PRESĂ Nr. 79 din 9 februarie 2022

Miercuri, 9 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Ploiești, cu sprijinul altor structuri ale MAI, desfășoară o razie pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, precum și pentru combaterea faptelor ilegale.

Acțiunile polițiștilor din această dimineață urmăresc documentarea activității infracționale a mai multor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de furt din societăți comerciale, furt din auto și viol.

Polițiștii vor pune în executare 9 mandate de percheziție domiciliară în municipiul Ploiești și două comune din județul Prahova.

În total, astăzi, structurile Inspectoratului General al Poliției Române desfășoară 15 acțiuni operative, cu 76 de percheziții, pe 4 domenii de activitate: combaterea criminalității organizate, investigarea criminalității economice, investigații criminale, precum și arme, explozivi și substanțe periculoase.

***

Menținerea ordinii și liniștii publice, siguranța rutieră, supravegherea și controlul frontierei de stat, stingerea incendiilor și acordarea asistenței medicale de urgență au fost principalele misiuni ale efectivelor Ministerului Afacerilor Interne în ultimele 24 de ore.

Astfel, structurile MAI au intervenit la 3.856 de evenimente, dintre care 2.100 circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.756 situații de urgență, în special pentru acordarea primului ajutor medical.

Infracționalitate și siguranță rutieră

La nivelul structurilor de poliție, în ultimele 24 de ore, au fost sesizate 719 posibile infracțiuni, dintre care peste 18.6% au fost sesizate din oficiu.

În urma misiunilor derulate, polițiștii au prins în flagrant 115 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 116 de fapte penale, și au depistat 12 persoane urmărite național sau internațional.

Totodată, efectivele de jandarmi au prins în flagrant 16 autori de infracțiuni care au săvârșit 15 fapte penale.

Pentru îndeplinirea obiectivului de menținere a siguranței pe drumurile publice au fost desfășurate acțiuni pentru prevenirea accidentelor grave de circulație, astfel fiind reținute 549 de permise de conducere și 318 de certificate de înmatriculare pentru diferite abateri comise la regimul circulației pe drumurile publice.

Sancțiuni contravenționale aplicate

Pentru abaterile de natură contravențională constatate de efectivele de polițiști și jandarmi, în cadrul misiunilor desfășurate, au fost aplicate peste 9.300  de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 2,8 milioane de lei.

De asemenea, marți, angajații IGSU au efectuat 153 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 37 de obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Efectivele Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au aplicat 623 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 226.500 de  lei.

Intervenții în situații de urgență și persoane salvate

În ultimele 24 de ore, serviciile mobile de urgență, reanimare și descarcerare au intervenit pentru acordarea de asistență medicală de urgență pentru 1.394 de persoane. Pe parcursul intervențiilor pompierilor, a fost salvată o persoană.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 8 misiuni aero-medicale, fiind salvate 6 persoane aflate în situații de urgență.

De asemenea, polițiștii au intervenit pentru salvarea unei persoane aflate într-o situație critică.

Marți, la nivel național, au fost transmise 4 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT.

Tranzitul frontierei de stat

În ultimele 24 de ore, frontiera de stat a fost tranzitată de 80.782 de persoane și de 33.582 de mijloace de transport.

În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră în urma efectuării formalităților de control necesare trecerii frontierei au reținut în vederea confiscării bunuri în valoare totală de peste 2.470 de lei.

De asemenea, polițiștii și polițiștii de frontieră au depistat 9 migranți ilegali.

                                                           DIRECȚIA INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE