COMUNICAT DE PRESĂ Nr. 60 din 2 februarie 2024

Peste 4,5 milioane de accesări ale portalului HUB de servicii al MAI și 345.000 caziere online emise  în ultimul an

 HUB-ul de servicii dezvoltat și implementat la nivelul MAI este un proiect cu acoperire națională care are ca obiectiv general simplificarea accesului cetățenilor și a mediului privat la serviciile furnizate de către Ministerul Afacerilor Interne.

La data de 1 februarie 2023 a fost implementat, în cadrul HUB-ului, serviciul public electronic de obținere a certificatului de cazier judiciar, fapt ce a contribuit semnificativ la creșterea accesărilor portalului.

Astfel, 345.000 caziere online semnate electronic cu certificat calificat au fost emise până ieri, la un an de la operaționalizare, prin această platformă.

Totodată, au fost înregistrați 352.000 utilizatori unici, cetățeni români din țară și străinătate.

Din totalul de 4,5 milioane de accesări ale HUB-ului, peste 75% au fost accesări de tip mobile (telefon, tabletă).

Ulterior serviciului de cazier online, în HUB au fost operaționalizate și alte servicii destinate cetățenilor, precum obținerea cazierului rutier (istoricul sancțiunilor rutiere), serviciu de care au beneficiat peste 210.000 de persoane, și ePașapoarte (programarea on-line pentru depunerea documentelor în vederea obținerii pașaportului) de care au beneficiat peste 980.000 de cetățeni.

Cu o interfață intuitivă și ușor de utilizat, HUB-ul se aliniază cerințelor moderne de digitalizare, punând accentul pe ușurința de navigare și interacțiune. De asemenea, prin adoptarea unui mediu „cloud ready”, sistemul este pregătit pentru a asigura securitatea și accesibilitatea datelor în mod eficient.

DIRECȚIA INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE