COMUNICAT DE PRESĂ Nr. 593 din 28 noiembrie 2023

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, întâlnire cu noul ambasador al Franței, E.S. Nicolas Warnery: discuții despre cooperarea operativă, Schengen și OCDE

În data de 28 noiembrie 2023, domnul Cătălin Predoiu, viceprim-ministru și ministru al Afacerilor Interne, a avut o întrevedere cu Excelența Sa domnul Nicolas Warnery, noul ambasador al Republicii Franceze la București.

Cu acest prilej, demnitarul român a subliniat relația de colaborare excelentă între cele două state în domeniul cooperării polițienești, al situațiilor de urgență, al jandarmeriei, precum și premisele existente pentru dezvoltarea acesteia. A reliefat în acest sens rolul important pe care îl au în cadrul cooperării operative, misiunile polițiștilor români desfășurate pe teritoriul Republicii Franceze, care vor continua și în perioada următoare.

Ministrul Predoiu a mulțumit părții franceze pentru sprijinul constant oferit pentru atingerea unor obiective naționale importante pentru România, precum aderarea la spațiul Schengen și la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică.

E.S. domnul Nicolas Warnery a prezentat principalele obiective ale mandatului său, reconfirmând importanța pe care o acordă aprofundării relației bilaterale care leagă cele două state de peste un secol și jumătate. A subliniat cooperarea operativă excelentă cu toate structurile MAI, pe toate liniile de activitate și a exprimat convingerea că modul de lucru extrem de eficient de până în prezent va continua și în viitor. Securitatea internă este un “bun” comun, un subiect foarte important pentru ambele state, dar și pentru Uniunea Europeană, în ansamblul său. În ceea ce privește aderarea României la spațiul Schengen, a exprimat susținerea fermă și activă a Franței pentru atingerea acestui obiectiv, pentru care țara noastră a depus toate eforturile posibile.

În încheiere, cei doi oficiali și-au exprimat angajamentul cu privire la continuarea cooperării în aceeași manieră pozitivă și dezvoltarea acesteia în arii de interes comun.

DIRECȚIA INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE