COMUNICAT DE PRESĂ Nr. 56 din 30 ianuarie 2022

Principalele rezultate ale acțiunilor desfășurate de structurile MAI în ultimele 24 de ore

Sâmbătă, 29 ianuarie a.c., structurile Ministerului Afacerilor Interne au acționat la nivelul întregii țări pentru prevenirea și combaterea faptelor nelegale și au asigurat intervenția în cazul unor situații de pericol pentru cetățeni.

Astfel, angajații MAI au intervenit la 4.224 de evenimente, dintre care 2.419 circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.805 situații de urgență, în special pentru acordarea primului ajutor medical.

Infracțiuni sesizate sau constatate

În ultimele 24 de ore, la nivelul structurilor de poliție au fost sesizate 713 posibile infracțiuni, aproape jumătate dintre acestea fiind contra patrimoniului.

Polițiștii au prins în flagrant 124 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 138 de fapte penale, și au depistat 4 persoane urmărite național sau internațional.

De asemenea, efectivele de jandarmi au prins în flagrant 5 autori de infracțiuni.

În urma activităților desfășurate de structurile MAI au fost dispuse măsuri preventive pentru 17 persoane.

Sancțiuni contravenționale aplicate

În cadrul misiunile desfășurate, polițiștii și jandarmii au aplicat 10.721 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 3,6 milioane de lei.

De asemenea, în urma acțiunilor care au vizat menținerea siguranței pe drumurile publice și prevenirea accidentelor rutiere,  au fost reținute 645 permise de conducere și 222 certificate de înmatriculare.

Intervenții în situații de urgență și persoane salvate

Pe parcursul intervențiilor pompierilor, au fost salvate 9 persoane și s-a acordat asistență medicală de urgență pentru 1.350 de persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 11 misiuni aero-medicale, fiind salvate 10 persoane.

De asemenea, polițiștii au intervenit pentru a salva o persoană care intenționa să își ia viața.

Pentru aplicarea măsurilor de autoprotecție, au fost transmise și 6 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT.

Controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență

În cursul zilei de sâmbătă, angajații IGSU au efectuat 26 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 38 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 8.000 de lei.

Tranzitul frontierei de stat

Frontiera de stat a fost tranzitată de 99.390 de persoane și de 32.231 mijloace de transport.

Totodată, polițiștii de frontieră au reținut în vederea confiscării bunuri în valoare totală de 225.060 lei.

DIRECȚIA INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE