COMUNICAT DE PRESĂ Nr. 558 din 10 noiembrie 2023

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, anunță că proiectul „Noul I.P.J. Constanța” va sta la baza unei viitoare mari reforme a Poliției Române

În data 9 noiembrie 2023, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, a avut loc o ședință de lucru, la care au participat Viceprim-ministrul, Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, secretarul de stat pentru ordine și siguranță publică, chestor general de poliție Bogdan Despescu, și inspectorul general al Poliției Române, chestor principal de poliție Benone-Marian Matei.

La întâlnire au participat șefii structurilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, precum și reprezentanți ai organizațiilor sindicale.

În cadrul activității, a fost prezentată concepția de reorganizare a I.P.J. Constanța, pe cei trei piloni de activitate: ordine și siguranță publică, investigarea criminalității și suport.

Oficialii prezenți la întâlnire au mulțumit doamnei comisar-șef de poliție Mădălina Vlangăr pentru eforturile depuse în perioada în care a asigurat conducerea acestei unități de poliție.

De asemenea, au prezentat personalului din sală noua conducere: comisar-șef de poliție Dumitru Bîltag și comisar-șef de poliție Daniel Ovidiu Cătană, ofițeri care îndeplinesc atribuțiile funcțiilor de inspector șef, respectiv adjunct al inspectorului șef.

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, și-a exprimat încrederea în noua echipă managerială a Inspectoratului de Poliție Județean Constanța și a declarat că va susține cu toate mijloacele necesare procesul de reformare instituțională, început la această instituție.

,,Am elaborat un plan de lucru în vară și ne-am ţinut de el, astăzi am început punerea în aplicare a proiectului-pilot ,,Noul I.P.J. Constanța”. În esenţă, acesta înseamnă o structură mai simplă şi mai flexibilă, cu mai mulţi poliţişti în operativ, cu o mai bună prezență în stradă, în mijlocul comunităților, cu o concentrare mai logică a liniilor de lucru specializate. Vom urmări aplicarea lui în următoarele luni, vom cere resurse pentru suplimentarea forţelor şi a dotărilor logistice, vom face alocări bugetare în 2024, vom recruta personal suplimentar ş.a.m.d. Luăm în serios acest proiect. Va sta la baza unei viitoare mari reforme a Poliţiei Române, folosind modelul acestui proiect-pilot şi toate lecţiile ce vor fi învăţate pe parcursul aplicării lui. Doresc să îi asigur pe toţi polițiștii, precum şi pe cetăţenii judeţului Constanța, de faptul că înţeleg nevoia de a prioritiza domeniul siguranţei şi ordinii publice pe agenda politică şi administrativă şi voi acţiona în consecinţă. În acelaşi timp, chem alături de Minister în acest efort managementul de la toate nivelurile, colegii din toate armele, sindicatele, autorităţile locale prin ATOP-uri şi, nu în ultimul rând, cetăţenii, beneficiari ai actului profesional poliţienesc”, a declarat ministrul Cătălin Predoiu.

DIRECȚIA INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE