COMUNICAT DE PRESĂ Nr. 52 din 28 ianuarie 2022

În această dimineață, polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor Contra Persoanei și Patrimoniului din cadrul Poliției Municipiului Ploiești pun în executare două mandate de percheziție domiciliară, în Municipiul Ploiești.

Perchezițiile sunt efectuate în vederea documentării activității infracționale a unei persoane bănuite de săvârșirea mai multor infracțiuni la regimul rutier, ce ar fi fost comise în anii 2019, 2021, cât și în cursul acestei luni.

Activitățile beneficiază de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova.

*

Bilanțul principalelor misiuni desfășurate de structurile MAI, în ultimele 24 de ore

Peste 27.000 de efective MAI au fost la datorie ieri, 27 ianuarie, la nivel național

În ultimele 24 de ore, peste 9.600 de polițiști, 7.300 de jandarmi, 4.300 de polițiști de frontieră și peste 5.900 de pompieri au fost pregătiți să intervină în sprijinul cetățenilor în cazul producerii unor evenimente nedorite.

Menținerea ordinii și liniștii publice, supravegherea și controlul frontierei de stat, stingerea incendiilor și acordarea asistenței medicale de urgență au reprezentat principalele misiuni din cele peste 4.200 de evenimente înregistrate la nivel național.

Angajații din structurile operative ale MAI au intervenit la peste 3.900 intervenții  în sprijinul cetățenilor, 2.144 fiind pe linie de ordine publică, iar 1.775 situații de urgență.

În ultimele 24 de ore au fost semnalate și înregistrate 708 de posibile infracțiuni, dintre care peste 21 % au fost sesizate din oficiu.

Polițiștii și jandarmii, aflați în executarea atribuțiilor de serviciu, au prins în flagrant 93 de autori de infracțiuni care au săvârșit 104 de fapte penale. Totodată, s-au dispus măsuri preventive pentru 56 de persoane și au fost depistate 13 persoane urmărite național sau internațional.

În îndeplinirea atribuțiilor ce le revin, polițiștii au aplicat 7.795 sancțiuni contravenționale a căror valoare totală depășește 2 milioane lei. De asemenea, efectivele de jandarmi au aplicat 401 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 120.000 lei.

Polițiștii rutieri au fost prezenți pe arterele de drum cu risc crescut de accidente pentru a asigura fluidizarea circulației și pentru a preveni producerea unor evenimente grave. În ultimele 24 de ore, au reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce 455 de permise de conducere și au retras 215 de certificate de înmatriculare.

Pe parcursul celor peste 1.775 situații de urgență la care au acționat pompierii militari, au fost salvate 7 persoane și s-a acordat asistență medicală de urgență pentru alte 1.380 de persoane.

De asemenea, pentru aplicarea măsurilor de autoprotecție, au fost transmise și 7 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT.

Totodată, elicopterele Inspectoratului General de Aviație au executat 11 misiuni aero-medicale în urma cărora au fost salvate 11 persoane aflate în situații de urgență. La rândul lor, polițiștii au intervenit pentru salvarea a două persoane, aflate în situații critice.

În ultimele 24 de ore, frontiera de stat a fost tranzitată de peste 80.000 de persoane, și de 34.008 mijloace de transport. De asemenea, au fost constatate  17 infracțiuni, 6 la controlul frontierei și 11 în zona de frontieră, fiind aplicate 22 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 30.650 lei. Polițiștii de frontieră au reținut, în vederea confiscării, bunuri în valoare de 324.529 de lei și au depistat 15 migranți ilegali.

Centrul Național de Conducere Integrată al MAI monitorizează situația operativă de la nivelul întregii țări pentru dispunerea măsurilor necesare pentru eficientizarea intervențiilor personalului MAI în sprijinul comunităților.

 DIRECȚIA INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE