COMUNICAT DE PRESĂ Nr. 289 din 28 iunie 2023

Întâlnire de lucru a ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, cu ES domnul José Antonio Hernández Pérez-Solórzano, ambasador al Regatului Spaniei la București

La data de 28 iunie 2023 a avut loc întrevederea domnului Cătălin Predoiu, viceprim-ministru, ministrul Afacerilor Interne, cu ES domnul José Antonio Hernández Pérez-Solórzano, ambasador al Regatului Spaniei la București, țară care va deține Președinția rotativă a UE în perioada 01 iulie-31 decembrie 2023.

În cadrul discuțiilor, au fost evocate foarte bunele relații de cooperare în domeniul afacerilor interne, desfășurate în cadrul Parteneriatului Strategic dintre cele două țări.

S-a menționat nivelul ridicat al cooperării la nivelul UE și în contextul preluării, de către Regatul Spaniei, a Președinției Consiliului Uniunii Europene, cele două părți stabilind un suport reciproc al obiectivelor de interes, atât în cadrul relației bilaterale, cât și în contextul priorităților de agendă pe durata președinției spaniole.

A fost subliniat totodată și rolul cetățenilor români rezidenți în Spania în stabilirea și dezvoltarea relației speciale dintre cele două țări.

La propunerea ministrului Predoiu, cele două părți au convenit stabilirea unui dialog permanent și direct atât cu ministrul de interne spaniol, cât și cu Ambasadorul Spaniei la București, astfel încât să existe un schimb de informații în timp real, pentru atingerea obiectivului pe timpul președinției spaniole.

DIRECȚIA INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE