COMUNICAT DE PRESĂ Nr. 222 din 4 aprilie 2022

Astăzi, 04 aprilie, la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Nicolae BODE, a participat la manifestările festive prilejuite de sărbătorirea a 172 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române.

 „Ceremonia de astăzi, în cadrul căreia am decorat drapelul de luptă a 8 unități de Jandarmi, reprezintă aprecierea față de Jandarmeria Română și dovada importanței pe care o are această structură în arhitectura sistemului de apărare, ordine publică și securitate națională. Alături de celelalte structuri  ale Ministerului Afacerilor Interne, reprezentați o garanție în plus pentru stabilitatea și siguranța României. De aceea,  mă bucur că profesionalismul, curajul și integritatea, trăsături care definesc această structură, sunt puse în slujba românilor și a României.”, a transmis ministrul afacerilor interne.

De asemenea, oficialul a subliniat importanța misiunilor desfășurate de jandarmii români și a apreciat, în special, implicarea acestora în gestionarea situației create la granițele tării, ca urmare a conflictului din Ucraina:  „Contextul geopolitic actual, în care la granițele României ne confruntăm cu un conflict absurd și nedrept, ne face să ne uităm cu încredere la o structură militară cum este Jandarmeriei Română. Avem în această perioadă jandarmi implicați în gestionarea situației create de valul de refugiați care au fugit din calea războiului din Ucraina. Este un exemplu de profesionalism și adaptabilitate, practic misiuni care dau măsura unor caractere puternice, care își pot înțelege rolul de apărători ai legii și pe acela de oameni adevărați, în sprijinul celor aflați în situații dificile.”

La finalul ceremoniei, ministrul a felicitat și a adresat mulțumiri reprezentanților Jandarmeriei Române pentru preocuparea permanentă de a se adapta noilor cerințe ale societății, aducând în atenție obiectivele centrale ale activităților desfășurate: creșterea gradului de siguranță a cetățenilor și respectarea legii.

La activitatea din această dimineață au fost prezenți doamna Nicoleta Pauliuc, președinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Senat, domnul Pavel Popescu, președinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților, precum și domnul chestor general de poliție Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne.

                                              DIRECȚIA INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE