Verificări pentru prevenirea incendiilor în parcări subterane

Una dintre îndatoririle de bază ale administrației publice este aceea de a pune siguranța cetățenilor pe primul plan. Legislația încurajează acest lucru, instituțiile trebuie să se asigure că aplică legile și să ia toate măsurile pentru a preveni incidente nedorite care să pună în pericol viața oamenilor și bunurile acestora.
Astfel, pentru a preîntâmpina eventuale situații de risc, prefectul județului Iași, domnul Marian Grigoraș, a solicitat Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al Județului Iași să întreprindă rapid demersurile necesare în vederea verificării modului de organizare a măsurilor specifice de prevenire a incendiilor, precum și de exploatare a parcărilor subterane din cadrul ansamblurilor de locuințe și centrelor comerciale din județul Iași.
La încheierea acestei acțiuni ISU va prezenta prefectului județului Iași un raport care va cuprinde constatările şi măsurile dispuse. Accentul trebuie să cadă pe prevenție – una dintre cele mai eficiente și la îndemână investiții pe care o poate face ușor orice instituție.

***

„Trebuie să fim siguri că facem totul pentru a preveni evenimentele neplăcute, chiar și accidentele minore. Având în vedere incidentul recent din județul Constanța, am solicitat Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași să efectueze cât mai repede o serie de verificări la instalațiile și dotările anti-incendiu din parcările de la subteranele centrelor comerciale sau ale cartierelor de locuințe. După aceste verificări, va fi întocmit de un raport, care va fi discutat apoi cât mai aplicat”, a declarat Marian Grigoraş, prefectul judeţului Iaşi.

Instituția Prefectului – Județul Iași
Prefect, Marian GRIGORAȘ