Toate unitățile de învățământ din județul Iași încep anul școlar în scenariul verde

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Iași a validat astăzi scenariile în care vor funcționa școlile din județ în prima săptămână a noului an școlar (13 – 17 septembrie).

Din fericire, anul școlar va debuta pentru toate unitățile de învățământ cu prezența fizică a școlarilor în sălile de clasă. În toate localitățile din județ s-a aprobat scenariul verde, astfel că elevii și cadrele didactice se vor afla față în față în prima săptămână de școală.

Procedural, Consiliile de administrație ale școlilor propun scenariul de funcționare în funcție de incidență și îl transmit ISJ Iași și DSP spre avizare. ISJ centralizează scenariile tuturor școlilor și le supune votului Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași. Scenariul de funcționare poate fi modificat săptămânal în funcție de evoluția epidemiologică de la nivelul unității administrativ-teritoriale.

 

Luni, 13 septembrie, va debuta noul an școlar într-o situație îmbucurătoare, cu prezența fizică elevilor în sălile de clasă. Se fac în continuare eforturi ca această situație să persiste cât mai mult, dar este nevoie să fim foarte atenți și să respectăm măsurile sanitare preventive și să ne vaccinăm.

Încurajez cadrele didactice care nu au făcut încă vaccinul să aibă încredere că imunizarea este cea mai bună și sigură cale de a tine virusul departe de cei apropiați și de elevi.

De asemenea, copiii care au peste 12 ani pot fi vaccinați și recomand părinților să își dea acordul pentru administrarea vaccinului. Pe parcursul anului școlar vor fi echipe mobile de medici care vor merge în localitățile în care părinții solicită vaccinarea copiilor. Cel mai important lucru este ca școlarii să fie sănătoși și să meargă la ore în condiții normale”, a declarat Marian Grigoraș, prefectul județului Iași.

 

Președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași

Prefect, Marian GRIGORAȘ