Adresa punctelor de lucru și programul de lucru

Adresa: Bld. Primăverii nr. 36, Iasi , cod poştal 700173
Telefon: 0232 302801 , Fax: 0232 227477

E-mail: paşapoarte@prefecturaiasi.ro, pasapoarte-is@mai.gov.ro

Numele si prenumele persoanelor din conducerea serviciului:

​Sef serviciu – comisar Nicoleta Nistor

Programul Serviciului pașapoarte din cadrul Instituției Prefectului Județul Iaşi:
– preluare cereri: luni – vineri:  08:00 – 20:00
– eliberări pașapoarte și adeverințe: luni, miercuri, joi, vineri: 08.30 – 16.30,
  marti:  08:30 – 18:30
Important!
  1. Începând cu data de 15.05.2020 activitatea de preluare a cererilor pentru eliberarea pașapoartelor simple electronice, respectiv a pașapoartelor simple temporare, se va realiza exclusiv în baza programărilor on-line efectuate pe adresa epasapoarte.ro . Accesul în instituție este permis după testarea temperaturii corporale și este obligatorie purtarea măștii de protecție.
  2. Primirea cererilor privind exercitarea dreptului la libera circulație în străinătate, istoric pașapoarte, scutire taxe vamale precum și furnizarea datelor din Registrul Național de Evidență a Pașapoartelor Simple și eliberarea adeverințelor/comunicărilor corespunzătoare se pot efectua și prin corespondență poștală sau electronică la adresa pasapoarte-is@mai.gov.ro
  3. Transmiterea pașaportului simplu electronic, de la sediul serviciului de pașapoarte la adresa de domiciliu/ reședință din țară a titularului ori a persoanei care a formulat cererea, prin serviciul de curierat, se va face exclusiv în baza unei solicitări adresate prin e-mail– pasapoarte@prefecturaiasi.ro– sau prin poștă de către titular, respectiv persoana care a formulat cererea/ părintele/ reprezentantul legal în cazul minorilor cu vârsta sub 14 ani.
  4. Activitatea de primire a petițiilor cetățenilor va fi asigurată prin intermediul trimiterilor poștale, al adreselor de e-mail sau prin completarea, on-line, a formularelor postate pe site-urile unităților Ministerului Afacerilor Interne.
  5. Activitatea de primire în audiență se va desfășura numai în cazuri cu caracter deosebit cu respectarea măsurilor de prevenție a răspândirii noului COVID impuse la nivelul serviciului. Se recomanda ca această activitate sa fie desfășurată prin telefon sau e-mail.