Se prelungește carantina zonală în comuna Probota (16,73)

Având în vedere că în comuna Probota (16,73) riscul epidemiologic a rămas în continuare foarte ridicat în circumstanțe de nerespectare a măsurilor legale în vigoare și unde se constată că riscul răspândirii infecției în comunitate nu poate fi controlat prin alte metode, iar procentul persoanelor infectate depășește pragul stabilit de Institutul Național de Sănătate Publică, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Iași a solicitat Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției emiterea Ordinului șefului Departamentului pentru Situații de Urgență prinvind prelungirea măsurii de carantină zonală începând de duminică, 31 octombrie, ora 5.oo pentru comuna Probota pentru o perioadă de 7 (șapte) zile.

Varianta Delta a virusului SARS-CoV-2 se dovedește a fi chiar mai contagioasă decât ceea ce se cunoștea, astfel că ne confruntăm cu mulți oameni infectați și rate crescute ale incidenței la mia de locuitori.. Un număr prea mare de oameni s-au infectat într-un timp prea scurt, și au continuat să se infecteze. Din analizele efectuate de către specialiștii Direcției de Sănătate Publică Iași rezultă că în comuna Probota se impune prelungirea carantinei zonale pentru 7 zile.

Este nevoie de un efort comun să respectăm măsurile preventive, să fim vigilenți și să depășim această situație neplăcută.

Respectați măsurile preventive și mergeți la medicul de familie sau în centrele special amenajate pentru a vă vaccina”, a declarat Marian Grigoraș, prefectul județului Iași.

Președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași

Prefect, Marian Grigoraș