Se instituie carantina zonală în comuna Probota (15,07)

Având în vedere că în comuna Probota (15,07) riscul epidemiologic este foarte ridicat in circumstanțe de nerespectare a măsurilor legale în vigoare și unde se constată că riscul răspândirii infecției în comunitate nu poate fi controlat prin alte metode, iar procentul persoanelor infectate depășește pragul stabilit de Institutul Național de Sănătate Publică, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Iași a solicitat Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției emiterea Ordinului șefului Departamentului pentru Situații de Urgență prinvind instituirea măsurii de carantină zonală începând de duminică, 17 octombrie, ora 5.oo pentru comuna Probota pentru o perioadă de 14 zile.

Cifrele privind pandemia au devenit din ce în ce mai îngrijorătoare, virusul se răspândește cu o viteză foarte mare. Un număr prea mare de oameni s-au infectat într-un timp prea scurt, ratele incidenței au crescut repede în mai multe localități. Din analizele efectuate de către specialiștii Direcției de Sănătate Publică Iași reiese că în comuna Probota – una dintre localitățile în care rata incidenței este foarte ridicată – se impune ca soluție instituirea carantinei zonale pentru 14 zile.

Este nevoie de un efort comun să respectăm măsurile preventive, să fim vigilenți și să depășim această situație nedorită.

Respectați măsurile preventive și mergeți la medicul de familie sau în centrele special amenajate pentru a vă vaccina”, a declarat Marian Grigoraș, prefectul județului Iași.

Președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași

Prefect, Marian Grigoraș