Numărul persoanelor care s-au vaccinat a depășit numărul persoanelor infectate cu Covid-19

Au trecut 10 luni și jumătate de la momentul 10 martie 2020 când am avut primul caz înregistrat în Iași cu o persoană care s-a infectat cu virusul SARS-CoV-2. În aceste 10 luni și jumătate de pandemie și măsuri sanitare s-au înregistrat 30.964 de cazuri cu persoane infectate cu acest virus.

Pe 27 decembrie 2020 a debutat campania de vaccinare împotriva Covid-19 în județul Iași cu personalul Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva”. Până pe 28 ianuarie 2021, deci în prima lună de administrare a serului imunologic, s-au înregistrat 31.784 de persoane vaccinate în județul Iași.

Așadar, exact la o lună de când a fost vaccinat primul ieșean împotriva Covid-19, numărul de persoane vaccinate a depășit numărul de persoane infectate în toate cele 10 luni și jumătate.

Este un semn bun, suntem în prima zi în care numărul persoanelor care s-au vaccinat a depășit numărul persoanelor care s-au infectat cu acest virus perfid și foarte contagios. Există o dorință clară în rândul populației pentru vaccinare, cifrele arată acest lucru, numărul programărilor este încurajator.

Am așteptat cu toții să apară vaccinul, de-acum mai avem un pas – să ne programăm și să mergem să facem acest vaccin.

În județul Iași într-o lună s-au vaccinat mai multe persoane decât s-au infectat în 10 luni și jumătate. Sunt încrezător că suntem pe calea cea bună și vom scăpa de pandemie și vom fi sănătoși”, a declarat Marian Grigoraș, prefectul județului Iași.

Președintele

Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași

 Prefect, MARIAN GRIGORAȘ