Noi centre de vaccinare în Județul Iași

Începând de luni, 1 martie, va începe vaccinarea în alte 3 centre din mediul rural. În acestea va fi utilizat vaccinul produs de compania Pfizer/BioNTech.

Capacitatea de vaccinare a fiecărui centru este de 60 de persoane pe zi.

Cele 3 noi centre de vaccinare sunt următoarele:

  1. Bivolari – Unitatea Medico-Socială;
  2. Deleni – Imobil Corp A, Școala Gimnazială;
  3. Răducăneni – Unitatea Medico-Socială.

Centrele de vaccinare din Bivolari și Răducăneni vor fi deschise cu ajutorul și directa implicare a Consiliului Județean Iași, unitățile medico-sociale fiind în subordinea acestei instituții.

În cursul săptămânii viitoare va deveni operațional și un alt centru, în comuna Belcești – Incintă dispensar uman, tot pentru vaccin Pfizer.

În același timp, din motive organizatorice, unul dintre cele două fluxuri de vaccinare de la SC MedLife SA Iași va fi mutat la Valea Lupului – SC Mayo Medic SRL (care va fi, practic, un alt centru de vaccinare).

Astfel, începând de luni, 1 martie, în județul Iași vor funcționa în total 30 de fluxuri în 27 de centre de vaccinare (sunt câte 2 fluxuri în centrele de la Antibiotice, USAMV și Tg. Frumos) și, cu caracter temporar, un centru dedicat cadrelor didactice la Casa Corpului Didactic.

Suntem la un an de când a început pandemia Covid-19. Incertitudinle de la început au fost înlocuite de speranța că vom reveni la o viață normală pentru că avem opțiunea vaccinului.

De la începutul anului am făcut demersuri pentru a dezvolta capacitatea de vaccinare a populației și din punct de vedere organizatoric suntem pregătiți pentru procesul de imunizare.

Îndemn persoanele care se încadrează pentru această etapă a vaccinării să se programeze pe platformă pentru vaccinare sau să solicite acest lucru medicilor de familie sau apropiaților”, a declarat Marian Grigoraș, prefectul județului Iași

Instituția Prefectului Județul Iași

 Prefect, Marian Grigoraș