Intensificăm controalele pentru respectarea restricțiilor

Prefectul județului Iași, domnul Marian Grigoraș, a avut astăzi o întâlnire de lucru cu reprezentanții instituțiilor cu atribuții de control în privința respectării măsurilor sanitare preventive (împotriva COVID-19) și a restricțiilor în contextul în care s-au înăsprit condițiile în care au loc anumite activități (HG nr. 1.130 și 1.161/2021). Scopul a fost organizarea și intensificarea controalelor privind toate aspectele legate de restricții și măsuri preventive, incluzând certificatele care atestă vaccinarea sau trecerea prin boală, conform reglementărilor în vigoare.

Astfel, prin ordinul prefectului, s-au constituit comisii mixte de verificare a respectării măsurilor legale privind prevenirea și combaterea pandemiei de COVID-19 în zonele aglomerate și de risc de infectare cu noul coronavirus din județul Iași. Verificările sunt efectuate de către echipe mixte formate din reprezentanți ai:

Inspectoratului Județean de Poliție Iași,
Inspectoratului Teritorial de Muncă Iași,
Inspectoratului Județean de Jandarmi Iași.

Totodată, ordinul de prefect prevede ca Direcția de Sănătate Publică Iași să efectueze verificări la instituții publice din județul Iași cu scopul prevenirii și combaterii răspândirii noului coronavirus. De asemena, se vor intensifica și verificările în cazurile persoanelor care se află fie în carantină, fie în izolare.

Ordinul de prefect mai prevede ca structurile de Poliție Locală din județul Iași să efectueze verificări în zonele aglomerate și cu potențial risc de infectare.

***

Prezența echipelor mixte pe teren are drept scop verificarea respectării normelor sanitare de către toată lumea, deopotrivă cetățeni obișnuiți, instituții publice sau agenți economici.
Scopul acestor controale este unul singur, și anume ca în final să reducem numărul de persoane infectate cu COVID-19 prin respectarea noilor măsuri anunțate de la sfârșitul săptămânii trecute.
Respectarea legislației preventive și vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2 sunt cele două căi prin care vom putea reveni la viața în condiții normale cu care eram obișnuiți înainte de pandemie”, a declarat Marian Grigoraș, prefectul județului Iași.

Instituția Prefectului – Județul Iași
Prefect, Marian Grigoraș