În județul Iași vor fi 31 de centre de vaccinare a populației

Campania de vaccinare pentru combaterea infecțiilor COVID-19 se va desfășura în trei etape, în România fiind organizate aproximativ 900 de centre de vaccinare.

  • În etapa I va fi vaccinat personalul din sistemul medical public și privat și personalul care deservește activități critice(de la apărare, ordine publică, transporturi, până la educație, alimentație sau energie). Săptămâna viitoare la Iași vaccinarea va începe cu personalul medical de la Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva”.
  • În etapa a II-a va avea loc vaccinarea populației aflate la risc în fața Covid-19 – vârstnici și persoane cu boli cronice, care s-au constatat că sunt comorbidități la cazurile de Covid-19.
  • Etapa a III-a este destinată vaccinării populației generale.

În județul Iași, pe lângă cele 23 de centre de vaccinare pentru personalul medical, sunt stabilite 31 centre de vaccinare, la care se vor adăugă 3 caravane mobile (pentru persoanele aflate în centre rezidențiale și medico-sociale, nedeplasabile sau aflate în zone izolate). De asemenea, vor fi considerate centre de vaccinare și centrele sociale pentru îngrijirea diferitelor categorii de persoane (persoane în vârstă sau cu dizabilități).

Cele 31 de centre de vaccinare din județul Iași sunt situate astfel:

  • 16 centre de vaccinare în municipiul Iași,
  • 4 în municipiul Pașcani
  • câte un centru teritorial de vaccinare în următoarele localități: Miroslava, Holboca, Tg. Frumos, Tomești, Hârlău, Ciurea, Belcești, Deleni, Podu Iloaiei, Răducăneni și Popricani.

La nivel național s-a stabilit că unul dintre cele 7 centre regionale de stocare și de distribuire a vaccinului împotriva Covid-19 desemnate oficial se află în Iași, la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Iacob Czihac” Iași.

Guvernul României pune la dispoziția cetățenilor și platforma națională de informare despre vaccinarea împotriva COVID-19: https://vaccinare-covid.gov.ro/ .

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iași a hotărât repartizarea în județ a unui număr de 45.502 bucăți afișe campanie de vaccinare destinate acțiunilor de prevenire în combaterea infecțiilor COVID-19 – acțiunea fiind parte a unei campanii de informare a populației.

Instituția Prefectului – Județul Iași

Prefect, Marian Grigoraș