Comuna Roșcani din județul Iași intră în carantină

Se instituie carantina în comuna Roșcani pentru 14 zile începând cu ziua de miercuri, 17 martie, ora 6.oo.

În ultimele săptămâni Prefectura Iași a monitorizat împreună cu specialiștii Direcției de Sănătate Publică Iași situația epidemiologică din comuna Roșcani. Pe 5 martie, a doua zi după ce incidența în comună a fost peste 7, prefectul județului Iași a mers la Roșcani unde a purtat discuții cu primarul și cu membrii Comitetului Local pentru Situații de Urgență privitor la situația pandemică din comună. (https://www.facebook.com/grigoras.marian.165/posts/3580219075433395)

          Incidența s-a menținut la valori ridicate. Astfel, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Iași a hotărât să înainteze propunerea de a carantina comuna Roșcani pentru o perioadă de 14 zile către Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției în vederea emiterii Ordinului șefului Departamentului pentru Situații de Urgență. Propunerea privește ambele sate ale comunei Roșcani (Rădeni și Roșcani).

            „Decizia carantinării comunei Roșcani s-a impus ca urmare a unei incidențe ridicate timp de mai multe zile. Împreună cu medicii epidemiologi și cu evaluările efectuate de către DSP Iași și vizate de Institutul Național de Sănătate Publică, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Iași a decis că măsura carantinei poate conduce la diminuarea incidenței în comuna Roșcani. Locuitorii comunei vor trebui să respecte condiții stricte de activitate și mobilitate”, a declarat Marian Grigoraș, prefectul județului Iași.

Instituția Prefectului Județul Iași

 Prefect, MARIAN GRIGORAȘ