Au demarat procedurile de învestire a noilor aleși locali

    În conformitate cu prevederile Codului Administrativ, Instituția Prefectului – Județul Iași, pe măsura rămânerii definitive a hotărârilor instanțelor care validează mandatele aleșilor locali, a demarat procedura depunerii jurământului de către aleșii locali, respectiv consilieri și primari.

    Până în acest moment au fost deja constituite consiliile locale și primarii au depus jurământul în localitățile Tigănași, Moțca, Heleșteni, Miroslovesti, Vânători, Cristești și Ion Neculce, prefectul emițând ordinele pentru convocarea consiliilor locale din alte 55 de unități administrativ-teritoriale.

    „În cursul acestei săptămâni, precum și câteva zile săptămâna viitoare, eu și colegii mei din prefectură vom face un adevărat tur de forță, participând la ceremoniile de depunere a jurământului primarilor și consilierilor locali aleși, în întreg județul. Sunt obligații legale pe care le dorim duse la îndeplinire cât mai repede, pentru ca noii aleși locali să își intre în activitate”, a declarat prefectul județului Iași, Marian Grigoraș.

Anexăm Ordinele 266/19.10.2020 și 268/20.10.2020

20 octombrie 2020